text.skipToContent text.skipToNavigation
.page-nlmServicePage #LieferungPremiumGrid {display: none;}
22402

Cylindriska kugghjul av plast, modul 1 sprutformade, raka kuggar, ingreppsvinkel 20°

  • 1(current)
  • 2
  • 3
92 Produkter
  • 1(current)
  • 2
  • 3

Beskrivning

Material
Polyacetal (POM) eller polyketon (PK).
Utförande
Sprutformade, raka kuggar. Ingreppsvinkel 20°. Hål genom spånskärande bearbetning.
Vit polyacetal.
Elfenbensfärgad polyketon.
Anmärkning
Polyacetal: standardmaterial med hög hårdhet och låg friktionskoefficient.
Polyketon: material med väsentligt längre hållbarhet, bättre effektöverföring och högre säkerhet mot kuggbrott genom ovanligt hög slitagetålighet och mycket goda tribologiska egenskaper.

Kan användas under vatten och i andra medier.

Sprutformade kugghjul kan ha invändiga håligheter på grund av tillverkningen. Dessa kan synas när man borrar eller fräser spår, men de påverkar inte funktionen.
Temperaturområde
-40 °C till +140 °C (med hänsyn till hur mycket och länge de belastas).
Observera
Vridmomenten som anges i måttabellerna gäller endast kuggningen. Ingen hänsyn tas till vare sig axeldiametern eller passkilens storlek osv. Bärigheten beräknas baserat på kuggflankernas bärighet och kuggfotspänningen. Kugghjulets bärighet beror på många faktorer – därför är de angivna värdena endast riktvärden som ska göra det lättare att välja. Vridmomentuppgifterna avser en enskild kugge. Beroende på delningscirkelns diameter, kugghjulskombinationen osv. uppstår den överlappning som krävs för att fastställa det överförbara vridmomentet. I det enklaste fallet med raka kuggar brukar man använda en överlappningsgrad på 1,1 till 1,25. För att öka överlappningen används ett stort antal kuggar med små moduler. En god profilöverlappning kan minska skador, till exempel gropfrätning.

Kugghjul

För att få en formslutande och slirfri kraftöverföring, även när rotationsriktningen växlar, kan norelems cylindriska kugghjul användas både för att sänka och lyfta laster. Diametern ligger mellan 14 och 387 mm och kuggbredden mellan 15 och 30 mm. På begäran kan kugghjulen även förses med ett nav som förenklar monteringen på maskinen eller arbetsstycket.