text.skipToContent text.skipToNavigation
.page-nlmServicePage #LieferungPremiumGrid {display: none;}
SV
Välj språk

05000

norelem fixerar - 05000

Produktgruppen 05000 från norelem innehåller standarddelar för olika typer av fixering och fastspänning. Gruppen är indelad i fem kategorier:

  • Snabbspännare
  • Pneumatiska spännare
  • Tillbehör
  • Spännlås
  • Vridreglar

Snabbspännare

Med totalt 125 artiklar täcker snabbspännarna ett brett produktspektrum. Snabbspännarna, som även kallas kraftspännare, används i huvudsak inom metall-, trä- och plastindustrin. De tre utförandena ”vertikal snabbspännare”, ”horisontell snabbspännare” och ”skjutstångspännare” finns i många olika varianter.

Pneumatiska spännare

Fastspänning med tryckluft – de pneumatiska spännarna manövreras med tryckluft och underlättar därför för användaren vid frekventa fastspänningar. Den stora fördelen med pneumatiska spännare jämfört med handspännare är att man kan manövrera flera spännare på en gång och stänga dem i en viss ordning. I norelems produktsortiment finns pneumatiska spännare i olika utföranden.

Tillbehör

Produktgruppen ”Tillbehör” omfattar bland annat tryckskruvar i olika utföranden samt olika plasthandtag, så att man till exempel kan byta och sätta på nya på snabbspännarna.

Spännlås

Spännlåsen är mycket användbara. De håller och låser till exempel luckor, maskinkåpor eller dörrar säkert. Förutom spännlåsen har norelem också fallås som är utrustade med en integrerad säkerhetsfunktion. Fallåsen fästs främst på profiltvärsnitt, men fungerar också bra på dörrar och luckor.

Vridreglar

Det finns många typer av vridreglar. De kan användas som tillförlitligt och flexibelt låselement inom ett flertal olika områden. Beroende på kraven och användningsområdet kan man välja mellan olika utföranden. norelem erbjuder bland annat vridreglar i olika storleks-, handtags- och materialvarianter.