text.skipToContent text.skipToNavigation
.page-nlmServicePage #LieferungPremiumGrid {display: none;}

norelem styr vidare med ny modulär precisionspositionsserie


Ett uppdaterat sortiment med precisionsslidstyrningar för hög belastning samt laxstjärtformade slidstyrningar från norelem är nu tillgängliga för konstruktörer och tillverkare, vilket möjliggör ännu mer exakt placering och rörelse vid bearbetning och inspektion.

De nya komponenterna i sortimentet inkluderar precisionsslidstyrningar med rullager och laxstjärtformade slidstyrningar med mikrometriska justeringsskruvar, vilka är designade med mångsidighet i åtanke. Slidstyrningarna kan användas horisontellt och vertikalt och är idealiska för konstruktion av maskiner, mekaniska anordningar och metrologiska apparater. De kan också tillämpas i en mängd olika branscher såsom optisk, livsmedel, fordons- och läkemedelsinsdustrin samt industriellt underhåll.

En av huvudaspekterna i det nya sortimentet är en integrerad modulär grid med fixeringshål, så att ingen omarbetning av styrningarna behövs. Detta möjliggör exakt och snabb parning, och det finns oändliga monteringsmöjligheter för användare.

Marcus Schneck, VD för norelem säger: »Vi vet att det finns en stor efterfrågan på exakta mät- och positioneringsslidstyrningar från konstruktörer i många olika branscher, men de måste vara av bra kvalitet för att tillgodose specifika behov.»
»Efter feedback från kunder har norelem utvecklat dessa produkter för att erbjuda styrningar som verkligen motsvarar efterfrågan från våra kunder och marknaden.»

Utbudet av slidstyrningar finns i en mängd olika material och former. Detta inkluderar grått gjutjärn för större lastkapacitet, till svart anodiserat aluminium med mikrometriska spindlar när reducerad vikt och större precision krävs. Styrningarna har också gummiändstopp för att skydda slidstyrningsskruvarna när de används som ett positioneringsverktyg.

Dessutom krävs mycket lite underhåll på styrningarna. Detta gör att styrningarna kan röra sig utan påverkan. Beroende på vilken miljö slidstyrningarna används i kan den första smörjningen räcka i flera år.

»Med det här nya sortimentet, tillsammans med våra befintliga precisionsslidstyrningar och laxstjärtslidstyrningar, har vi nu en av de största portföljerna av dessa produkter på marknaden», säger Schneck. »Med tillbehör som monteringsplattor, centreringsringar och låsspakar, vilka är tillgängliga från THE BIG GREEN BOOK, har konstruktörer och tillverkare tillgång till allt de behöver för de utmaningar de står inför.»