text.skipToContent text.skipToNavigation
.page-nlmServicePage #LieferungPremiumGrid {display: none;}

norelems nya rullkedjor och kedjehjul boostar kedjedrivare i tunga tillämpningar


Den globala standardkomponentspecialisten, norelem, lanserar ett nytt sortiment av duplex- och triplex rullkedjor och kedjehjul, vilket ger konstruktörer enkel tillgång till den styrka de behöver för sina tunga kedjedrivare.

Med överlägsen prestanda mot enkel kedja, används duplex- och triplexkedjor för att driva tung utrustning i krävande tillämpningar såsom förpackning, materialhantering och jordbruk. I kombination med norelems duplex- och triplex-kedjehjul säkerställer de optimal driftsäkerhet och kraftöverföring under enhetliga, olikformiga eller varierande förhållanden.

norelems duplexkedjor erbjuder 1,75 gånger prestanda jämfört med enkel kedja och ökar till 2,5 gånger för triplexkedjan. De är av europeisk design med svängda länkar enligt DIN ISO 606 och kompatibla med både elektriska och förbränningsdrivna motorer. De är tillverkade av stål eller rostfritt stål (endast duplex) och varierar i höjd från 8mm till 11/2 tum för att möta ett brett utbud av tillämpningar.

För att komplettera rullkedjorna levererar norelem också förborrade duplex och triplex stålhjul, tillgängliga med mellan åtta och 125 kuggar. Variationen i kuggförhållandet gör det möjligt för konstruktörer att få den ultimata flexibiliteten när de väljer önskad utväxling.ios.

Marcus Schneck, VD på norelem säger: ”Tillsammans med kedjorna och kedjehjulen levererar vi också förbindelselänkar och kedjehjulssatser, så vi kan erbjuda konstruktörer allt de behöver för att uppnå pålitlig kedjedrift. Det är en del av vårt engagemang som går ut på att tillgodose alla behov från en enda expertkälla”.

Alla kedjor, kedjehjul och tillbehör kan beställas direkt från THE BIG GREEN BOOK, norelems internationellt respekterade katalog med över 60 000 standardkomponenter.