text.skipToContent text.skipToNavigation
.page-nlmServicePage #LieferungPremiumGrid {display: none;}

Starkare maskinanslutningar med norelems utökade serie med gaffelbultar


norelem, global specialist inom standardkomponenter, erbjuder ett bredare utbud av säkringskomponenter för konstruktörer och tillverkare med fem nya modeller i företagets gaffelbult-sortiment. De nya komponenterna är utformade för att ge starkare anslutningar som låser ihop maskindelar.

De nya modellerna inkluderar tre nya gaffelbultar och två nya gafflar som kan låsa ihop maskindelar. De används vanligtvis för att ansluta pneumatiska cylindrar eller gasfjädrar med andra komponenter. Gafflar, ibland kallad länkbultar eller axelbultar, är justerbara och rörliga länkelement för överföring av statiska krafter. De fungerar som styr- och länkelement för enkla rörelsesekvenser, t.ex. vid linjära tryck/dragrörelser eller axelkompensering.


I kombination med bultar och fällbara fjäderbultar kan gafflar bli fullt funktionella gaffellänkar


I serien finns en ny gaffelbult med ett spår för att säkra axlar med hjälp av en låsbricka. Det finns också en ny rostfri gaffelbult som erbjuder säker låsning med en extra extern gänga för ytterligare säkerhet och fäste.

Andra versioner av gaffelbultarna inkluderar sådana som är utformade för användning med ett låsspår, lämpliga för användning med en DIN 471-låsring, eller alternativt med en sprint som erbjuder en lika stark anslutning.

Marcus Schneck, VD på norelem, säger: »På norelem inser vi att hållbarhet och tillförlitlighet är nyckeln för konstruktörer och tillverkare. Det är därför vår serie med gafflar och gaffelbultar skapar säkra fogar som  garanterar säkerheten och funktionaliteten i många olika typer av maskiner.» 

För mer om norelem och företagets utbud av komponenter, besök www.norelem.se