text.skipToContent text.skipToNavigation
.page-nlmServicePage #LieferungPremiumGrid {display: none;}
SV
Välj språk

23370

Axel/nav-spännsatser rostfritt stål

13 Produkter

Beskrivning

Material
Rostfritt stål 1.4301.
Utförande
Blank.
Montage
För att nå angivna vridmoment måste spännsatsen monteras utan fett. Spännsatsen måste ligga an med hela längden mot axeln. För maxmimalt vridmoment måste axeln och navet vara tillräckligt fasta (minimisträckgräns 350 N/mm²).

Nödvändiga toleranser:
Axel: h7
Nav: H7
Anmärkning
Självcentrerande och spelfria axel/nav-spännsatser med mycket lågt massatröghetsmoment och minimalt platsbehov. Spännsatserna ger en kraftupptagande förbindelse mellan axeln och navet. Monteras och demonteras snabbt med en mittmutter. Förbindelsen kan demonteras med en avdragare.
Spännsatsernas rotationsprecision ±0,01 mm.

Axel-nav-spännsatser

Axel- navspänningssatser från norelem ger en dragkraftig förbindelse mellan en axel och ett nav. Generellt kallas de som standardiserade kopplingselement inom maskintekniken. De har till uppgift att överföra vridmoment samt krafter från en axel till ett roterande nav eller vice versa. Vidare sänds ytterligare krafter ut, såsom axelkrafter eller tvärgående krafter, som produceras på navhjul, såsom t ex kugghjul eller remskivor. Axel-navanslutningar har ett mycket lågt masströghetsmoment, vilket gör det möjligt för dem att reagera snabbt på rotationsrörelser. Dessutom kräver de bara ett minimalt utrymme. Montering och demontering sker enkelt och snabbt med hjälp av en central mutter.

Vid sidan av Styrningen av rostfritt stål erbjuds norelem spännsatser i åtta olika former.