text.skipToContent text.skipToNavigation
.page-nlmServicePage #LieferungPremiumGrid {display: none;}
SV
Välj språk

Rullstyrskenor

poster / sida
7 av 7 poster
 • poster / sida
  7 av 7 poster

  Rullstyrningssystem från norelem

  Vid konstruktion av verktyg och maskiner – i synnerhet för att utveckla intelligenta hanterings- och automatiseringslösningar – inom lager- och transportlogistik, men också inom medicinteknik: Systemen med rullstyrningar och teleskopskenor från norelem kan användas nästan överallt och ger många lösningsalternativ för inställning av rälssystem med med två parallella spår.

  Användningsområden för rullstyrningssystem från norelem

  Rullstyrningssystemen från norelem används överallt där delar eller segment av maskiner eller anläggningar måste förflyttas utmed en linjär axel av drift-, tillverkningstekniska eller logistiska skäl.

  Olika typer av rullstyrningssystem från norelem

  Rullstyrningssystemen från norelem består av styrskenor med längder på upp till 4 080 mm och rullstyrningsvagnar i kompakt och massivt utförande i storlekarna 20, 30 och 45 mm. Beroende på storlek och dimensionering kan rullstyrningssystemen klara statiska belastningar på upp till 5 500 newton och dynamiska belastningar på upp till 12 280 newton.

  Kombinationen av skenor med fast och flytande lager förhindrar besvärliga förskjutningar och onödigt slitage på rullstyrningssystemen, och styrvagnen kan lätt ställas in spelfritt i skenan genom att den mittre excenterullens förspänning justeras. Det garanterar en exakt rörelse, medan det permanentsmorda rullagret garanterar att systemet är underhållsfritt. En medåkande avstrykare håller löpytorna rena.

  Rullstyrskenor från norelem

  Jämfört med standardskenor av stål ger norelems högkvalitativa rullstyrskenor av rullagerstål med förzinkade och induktivt härdade löpytor bättre rullegenskaper och bibehåller dessutom sitt värde bättre.

  Rullstyrningsvagnar från norelem

  Förutom rullstyrningsvagnarna av stål har norelem också rullstyrningsvagnar av stål med avstrykare av modifierad polyamid och rullstyrningsvagnar av pressgjutet aluminium med avstrykare av modifierad polyamid. För rullstyrningsvagnarna av pressgjutet aluminium används en patenterad avstrykarteknik som kombinerar en snabbare och tystare rörelse med smörjning av hela systemet under rörelsen.

  Material i rullstyrningssystemen

  Rullstyrningsvagnarna från norelem tillverkas av stål eller aluminium och har en förzinkad yta. Rullarna är också av stål och rullstyrningsvagnarnas längsgående tätningsläppar är av gummi, medan rullstyrningsvagnarnas överdel är av polyester och avstrykarna av modifierad polyamid.

  Skenorna i rullstyrningssystemen från norelem är tillverkade av stål eller rullagerstål och ytorna är förzinkade. Löpytorna och kulorna är induktivt härdade, och skenorna, glidstyckena och kulhållarna är förzinkade.

  Fördelar med rullstyrningssystemen

  Rullstyrningssystemen från norelem i “THE BIG GREEN BOOK” eller norelem-butiken är mycket robusta, har lättgående rullstyrningar och är nästan underhållsfria. Eftersom norelems rullstyrningsvagnar har en mycket låg friktionskoefficient är de lättgående. Skenorna monteras enkelt med skruvar enligt DIN EN ISO.

  Ytterligare fördelar:

  • Rullstyrnings- och teleskopsystemen underlättar hanteringsprocesserna inom många områden
  • Rullstyrningssystemen bidrar till effektiva koncept för produktion och kompakta anläggningar
  • Höga bärighetstal för rullskensystemen/hög lastförmåga
  Rörelsehastigheter på upp till 7 m/sek kan nås