text.skipToContent text.skipToNavigation
.page-nlmServicePage #LieferungPremiumGrid {display: none;}
SV
Välj språk

Profilskenstyrningar

poster / sida
10 av 10 poster
 • poster / sida
  10 av 10 poster

  Profilskenstyrning

  Profilstyrsystem från norelem används i synnerhet inom områdena materialtillförsel och montage- och automatiseringsteknik.

  norelems profilstyrskenor av stål har induktivhärdade och slipade löpbanor, som är placerade i en vinkel på 45°. Kulraderna fördelar lasterna jämnt. Systemet kan därmed ta upp belastningar från alla håll. Tack vare en integrerad smörjning är de skenbundna profilstyrsystemen nästan helt underhållsfria och kan användas konstant i temperaturer upp till 80 °C.

  Profilskenorna, som skruvas fast uppifrån, finns i fyra olika storlekar och levereras i längder enligt kundens önskemål (upp till max 3690 mm). Beroende på kraven och utrymmet finns olika typer av styrvagnar (från Standard till Kompakt) av seghärdat stål och med kulor i rullagerstål. I standardvarianten är styrvagnarna utrustade med kulstyrning enligt noggrannhet N utan förspänning (Z0). Högre noggrannhets- och förspänningsklasser kan levereras på begäran. Eftersom norelems profilstyrsystem uppfyller alla vanliga standarder på marknaden kan de utan problem ersätta liknande enheter för linjärstyrning från andra tillverkare.