text.skipToContent text.skipToNavigation
.page-nlmServicePage #LieferungPremiumGrid {display: none;}
SV
Välj språk

Positioneringssystem

poster / sida
24 av 24 poster
 • poster / sida
  24 av 24 poster

  Positioneringssystem

  I norelems omfattande sortiment ingår ett stort urval av positioneringssystem. Förutom motordrivna positioneringsbord har norelem även vanliga, manuella positioneringssystem.

  Genom en nästan spelfri styrning kan positioneringsbord utan problem positioneras exakt i verktygssystem och hanteringssystem. Sliden kan justeras tack vare den spelfria spindeln utan att man behöver klämma fast eller lossa spindeln extra. Styrningens radiella spel ligger under 0,02 mm. Ytterligare en fördel med positioneringsbordet är att spindeln är självlåsande och har en extra klämfunktion.

  Positioneringssystemens användningsområden

  Positioneringssystemen från norelem kan användas för konstruktion av vanliga maskiner och specialmaskiner, inom mätteknik, för optiska användningar, inom många områden i automatisering, i laboratorier för att bygga testanordningar och i modellbygge.

  Material i positioneringssystemen

  Lagerblocken och sliderna i norelems positioneringsbord tillverkas i en aluminiumlegering, som sedan anodiseras. Styrpelarna och spindeln med valsad gänga är av rostfritt stål. Sliden har dessutom ett underhållsfritt glidlager för att gå så lätt som möjligt. Beroende på positioneringsbordets utförande erbjuds positionsvisare av plast i webbutiken.

  Fördelar med positioneringssystemen

  • Avläsbar skala (spindelns justeringsväg kan avläsas med en precision på 0,1 mm)
  • Självlåsning
  • Klämfunktion
  • Spelfri styrning av positioneringssystemen
  • Positioneringssystem med byggsatsprincip: Genom den praktiska byggsatsprincipen kan de vanliga och roterande positioneringsborden från norelem kombineras valfritt med koordinatbord eller lyftbord i samma storlek.
  • Underhållsfri glidlagerstyrning i positioneringssystemen
  • Lång livslängd utan tröttsamma underhållsarbeten på positioneringsbordet

  Utföranden av norelems positioneringssystem

  Förutom de vanliga positioneringsborden erbjuder norelem ytterligare en variant för tekniker och konstruktörer: nämligen positioneringsbord med integrerad positionsvisare. De visar slidens position med en precision på 0,1 mm. Positionsvisaren kan skruvas fast på fyra olika ställen på sliden.

  För automatiserade användningar finns positioneringsborden även med elektrisk drivenhet och integrerad styrning.

  Positioneringsborden kan beställas i kort och långt utförande, som positioneringsbord, koordinatbord, lyftbord eller roterande bord. I fullsortimentet i norelems webbutik/produktkatalog finns dessutom passande tillbehör till positioneringssystemen, som vertikalhållare, vridskivor, vridvinklar, länkhuvuden, monteringsbottenplattor och monteringsvinklar till positioneringsborden.

  Positioneringssystemens justeringsväg

  Positioneringssystemens justeringsväg är olika beroende på positioneringsbordets längd:

  • Mellan 11 mm och 25 mm för de korta borden
  • Mellan 23 mm och 86 mm för de långa borden

  Positioneringsborden och koordinatborden kan justeras från vänster till höger, lyftborden uppåt och nedåt.

  Positioneringsbord

  Positioneringsborden från norelem finns i 6 utföranden: som kort modell utan positionsvisare, med positionsvisare eller med elektronisk positionsvisare. Det långa utförandet av norelems positioneringsbord finns också utan positionsvisare, med positionsvisare eller med elektronisk positionsvisare i produktsortimentet.

  Koordinatbord

  Koordinatborden skiljer sig från positioneringsborden genom utökningen av tillbehör. Koordinatborden kan utan problem kompletteras med lyftborden och andra tillbehör.

  Lyftbord

  Lyftborden används när komponenter och komponentgrupper (t.ex. anslag, sensorer, ändlägesbrytare, bord, kameror, hela komponentgrupper osv.) ska positioneras på höjden.

  Positioneringsbord roterande

  Roterande positioneringsbord från norelem har ett justeringsvärde på 360° utan ändanslag.

  I det stora sortimentet för positioneringssystem ingår också korta och långa vertikalhållare, vridskivor, vridvinklar, länkhuvuden för vridvinklar, monteringsvinklar för monteringsbottenplattor.