text.skipToContent text.skipToNavigation
.page-nlmServicePage #LieferungPremiumGrid {display: none;}

Motorpositioneringssystem

Eldrivna positioneringsbord

Vid elektriska positioneringsbord handlar det om mycket mångsidiga linjärsystem som passar utmärkt för transport- och positioneringsmoduler. Positioneringsborden, både vanliga och roterande, gör att komponenter, ändlägesbrytare, sensorer, gripare och anslag kan positioneras exakt på en hundradels millimeter. Genom de eldrivna positioneringsborden från norelem har konstruktörerna stora möjligheter att lösa styrnings- och positioneringsuppgifter. Borden används i bearbetningscenter för hanteringssystem, i verktygsmaskiner och i mätanordningar.

Eldrivna positioneringsbord är trots motorn mycket tysta och kräver inte mycket underhåll. Därför är de ett populärt alternativ till de manuella varianterna som också finns i norelems sortiment. Modulerna för motordriven justering och positionering passar för rörelsehastigheter upp till 1,2 m/min. och objekt upp till 10 kg. Ett radialspel under 0,02 mm och ett glapp under 0,04 mm är beviset på att de eldrivna positioneringsborden arbetar mycket precist och fungerar bra i praktiken.

Den korta versionen kan levereras i storlek 8 och den långa versionen i storlek 12. Det eldrivna positioneringsbordet kan beställas med stegmotor och som variant med stegmotor och positioneringsstyrning. Till varianten med stegmotor och positioneringsstyrning finns ett användarvänlig programmeringsprogram som kan laddas ner gratis.

OBS: de roterande positioneringsborden finns endast i storlek 12 med koaxialdrivning.

Alla drivningsmoduler är generellt tillverkade av högkvalitativa material och komponenter. Glidbussningarna och spindelmuttrarna är till exempel av högeffektsplast. Därför är positioneringsborden mycket robusta och långlivade. Det garanterar en problemfri konstant drift av enheterna, till och med vid en inkopplingstid på 100 %. Drivkomponenterna, som spindlar eller axlar, är tillverkade i rostfritt stål och kroppen består av anodiserat aluminium.

För att underlätta arbetet för konstruktörer och utvecklare är de motordrivna positioneringsborden kompatibla med alla andra komponenter i samma storlek (norelems byggsatssystem). Det ger stor flexibilitet för att kunna ta fram individuella lösningar för kunden. Fleraxelsystem med ändlägessensorer är enkla att realisera. Omfattande tillbehör som närhetsbrytare ingår också i sortimentet.