text.skipToContent text.skipToNavigation
.page-nlmServicePage #LieferungPremiumGrid {display: none;}
SV
Välj språk

07652

Gänginsatser självskärande med skärslits

16 Produkter

Beskrivning

Material
Stål eller rostfritt stål 1.4305.
Utförande
Härdat, förzinkat stål.
Blank rostfritt stål.
Anmärkning
Självskärande gänginsatser för tillverkning av mycket robusta, slitagetåliga och vibrationssäkra skruvförband i material med låg skjuvhållfasthet, som t.ex. aluminium och aluminiumlegeringar, mässing, brons, gjutjärn, duroplast och termoplast.

Gänginsatserna är koniska i nedre änden och har en skärslits. När de skruvas i skär de själva sin fästgänga i borrhålet. Det garanterar en absolut säker och fast förankring i fästmaterialet.

Innergänga D1 enligt ISO 6H.

Gänginsatserna med skärslits fjädrar lite inåt i slitsområdet i somliga material. Det ger en viss skruvsäkrande effekt. Vill man inte ha den rekommenderar vi gänginsatser med skärhål.

Gänginsatser självskärande

Självskärande gänginsatser är lämpliga för tillverkning av högbelastade, slitstarka och vibrationssäkra skruvanslutningar i material med låg skjuvhållfasthet. Dessa material innefattar exempelvis aluminium, mässing, brons, gjutjärn eller duo och termoplaster. Gänginsatser med skärspår är koniskt formade i nedre änden och skär deras mottagargänga när de skruvas in i ett mottagningshål själv. Dessutom har gängade insatser med en skärspår en skruvlåsande effekt eftersom de svänger något inåt i vissa material i skärplatsen.

norelem gänginsatser med skärspår finns i både stål och rostfritt stål.

Som monteringsverktyg erbjuder norelem två varianter: å ena sidan ett handinstallationsverktyg och å andra sidan ett maskininstallationsverktyg.