text.skipToContent text.skipToNavigation
.page-nlmServicePage #LieferungPremiumGrid {display: none;}
SV
Välj språk

Vi spänner ditt arbetsstycke 


Spännelement i artikelgruppen 04000


Upptäck våra spännelement för arbetsstycken och komponenter som ska bearbetas inom området mekanisk produktion. norelem spännelement används huvudsakligen i bearbetningsindustrin, inom allmän maskinindustri eller för verktygsmaskiner inom området mekanisk produktion.

Ditt val av passande spännelement beror på geometrin hos det arbetsstycke som ska bearbetas, spännkraft samt typ av bearbetning (spänning från ovan, sidan, inifrån eller utifrån). 
Även typ av manövrering, t.ex. pneumatisk, manuell eller med verktyg, spelar en viktig roll. 
Likaså platsförhållanden, arbetsstyckets yta (gäller det ett råmaterial, ett färdigbearbetat arbetsstycke, …) samt arbetsstyckets uppbyggnadshöjd.

Anpassat efter dina individuella användningsbehov – hos norelem hittar du ett stort antal spännelement. 
Utforska vårt sortiment och beställ ditt spännelement bekvämt online. 
Vår tekniska kundtjänst hjälper dig dessutom gärna vid val av passande spännelement.

 

Upplev tre av våra många spännelement


Spännjärn används när olika fasta kroppar ska fixeras på en arbetsplatta och maskinskruvstycket inte är lämpligt. De är främst utformade för enkel justering av varje arbetsstycke.
Svängspännare fäster arbetsstycken på fixturer, plattor och arbetsbänkar. På svängspännare med svängfunktion är spännpunkterna fria när arbetsstycken läggs i och tas ut. Det garanterar ett optimalt arbete.
Spänner och håller ner arbetsstycket i ett arbetssteg: den justerbara neddragande spännaren med neddragande mothåll. Den neddragande spännaren fungerar som säkring, och det neddragande mothållet omvandlar spännkraften till en neddragande kraft som pressar mot arbetsstycket.