text.skipToContent text.skipToNavigation
22715

Vinkelväxel med koniska kugghjul av plast

  • Hög hårdhet
  • Låg friktionskoefficient
  • Lång livslängd
  • Hög säkerhet mot kuggbrott
Särskilda egenskaper:

från 268,77 kr

12 produkter hittades

Beskrivning

Material
Hus i zinkgods ZnAl4Cu1.

Axlar i rostfritt stål 1.4301.

Koniska kugghjul i polyacetal (POM) eller polyketon (PK).
Utförande
Hus och axlar blanka.
Koniska kugghjul sprutformade, raka kuggar. Ingreppsvinkel 20°.
Vit polyacetal.
Elfenbensfärgad polyketon.
Anmärkning
Polyacetal: standardmaterial med hög hårdhet och låg friktionskoefficient.
Polyketon: material med väsentligt längre hållbarhet, bättre effektöverföring och högre säkerhet mot kuggbrott genom ovanligt hög slitagetålighet och mycket goda tribologiska egenskaper.

Universellt användbar och underhållsfri vinkelväxel i sex olika storlekar med utväxling 1:1. Valfri rotationsriktning. Axlarnas glidlager i huset är självsmörjande. Axelvinkeln är 90°.

Dessa vinkelväxlar är lämpliga för manuell drivning resp. kortvarig mekanisk körning vid låga hastigheter och låg belastning.
Temperaturområde
-20 °C till +100 °C.
Observera
Vridmomenten som anges i måttabellerna gäller endast kuggningen. Ingen hänsyn tas till vare sig axeldiametern eller passkilens storlek osv. Bärigheten beräknas baserat på kuggflankernas bärighet och kuggfotspänningen. Kugghjulets bärighet beror på många faktorer – därför är de angivna värdena endast riktvärden som ska göra det lättare att välja. Vridmomentuppgifterna avser en enskild kugge. Beroende på delningscirkelns diameter, kugghjulskombinationen osv. uppstår den överlappning som krävs för att fastställa det överförbara vridmomentet. I det enklaste fallet med raka kuggar brukar man använda en överlappningsgrad på 1,1 till 1,25. För att öka överlappningen används ett stort antal kuggar med små moduler. En god profilöverlappning kan minska skador, till exempel gropfrätning.