text.skipToContent text.skipToNavigation
.page-nlmServicePage #LieferungPremiumGrid {display: none;}

norelems invändiga gångjärn hjälper konstruktörer att hitta nya designlösningar

Specialisten inom standardkomponenter, norelem, har lanserat ett nytt sortiment av 'osynliga' invändiga gångjärn i ram, vilket ger konstruktörer mer val, flexibilitet och ökad designpotential.

De är monterade på insidan av ramen och är helt osynliga från utsidan och kan monteras åt vänster eller höger och vertikalt eller horisontellt för att passa alla tillämpningar. Med sin platta profil är de också utrymmesbesparande, en avgörande faktor när man installerar inuti höljen. Som ytterligare fördel minskar deras "osynlighet" risken för inbrott och skador.

norelems produktportfölj innehåller redan ett omfattande urval av aluminium- och metallgångjärn, inklusive justerbar friktions- och spärrfjäder och vridmomentmodeller med öppningsvinklar upp till 270°.

De nya invändiga gångjärnen för täckt installation markerar ett betydande tillägg och kan användas för överläggning och infällda dörrar, luckor eller huvar. De finns i tre olika versioner med öppningsvinklar 90°, 110° och 125°. Gångjärn med öppningsvinklar 90° och 125° finns i stål och rostfritt stål, medan versionen med en öppningsvinkel på 110° är en förstärkt typ tillverkad av stål.

Hela gångjärnssortimentet kan beställas direkt från THE BIG GREEN BOOK, noremels katalog med över 60 000 standardkomponenter och komplett referensguide för konstruktörer.

»Gångjärn är en viktig del av en konstruktörs verktygslåda, och genom att lägga till vårt nya in-frame-sortiment erbjuder vi fler valmöjligheter och möjligheter att välja det perfekta gångjärnet för olika tillämpningar», säger Marcus Schneck, VD för norelem.
För mer information om norelem och dess komponentutbud, besök www.norelem.se